Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A bajba jutott vállalkozó

 

 

 

 

         Egyszer volt hol nem volt ,olyan rég ,hogy még vízummentességről sem álmodott  Magyarország az USA-val kapcsoltban. Az Eger-patakon túl, Iszaptornaszentborzasztón élt egy szegény építési vállalkozó, akinek volt három fia. Szegény vállalkozó csődbe ment. Az Európia Unió sem tudott rajta segíteni ,és hát így az APEH lefoglalta a házát ,a zsiguliját és a Kadlott Karcsi CD     gyűjteményét is.

 

          Elővette hát 3 fia útlevelét és ment vízumot kérni a nagykövetségre , amit 3 hét elteltével meg is kapott. Ezután összehívta a 3 fiát, akik a papírokkal a zsebükben nekivágtak a nagy útnak, repülővel az USA felé. Hét átszállással megjárva hét országot érték el céljukat. Hárman  három felé indultak szerencsét próbálni. A legnagyobb és legerősebb fiú árufeltöltőnek állt a TESCO műszaki osztályára, hogy segítsen bepakolni a mosógépeket a kedves vásárlóknak az autójukba. De hogy idesodorta az élet a legidősebb legényt nagyot hibázott ám, mivel annak idején az iskola mellé járt tanulás helyett, nem verték jól a fejébe a fejébe, hogy a munkavállalás mindig szerződéskötéssel jár.

Ezt kihasználva a gonosz munkáltatója cudar módon, nem fizette ki a bérét. Tollért – tintáért nyúlt hát a legény és rögvest üzent édesapjának Iszaptornaszentborzasztóra, hogy küldjék neki pénzt, legyen miből hazaútra.

 

          A középső fiú ezalatt a McDonald’s gyorsétteremben próbált szerencsét. A jóképű becsületes legénynek csak egy bűne volt ,a falánkság. Becsületesen is dolgozott a középső legény. Történt egy nap, hogy a főnöke zugevésen kapta. Aztán azon nyomban kitette szűrét. Ez e legény is fogta a papírt és a tollat majd írt édesapjának, hogy küldjék neki pénzt had mehessen haza.

 

          A legkisebb fiú aki apja egyetlen reménysége volt már csak, a hadseregben kezdte a szerencsepróbálást. Ami úgy tűnik jól is ment neki. De még milyen jól ! Annyira tisztelettudó , és ügyes legény volt ,hogy nem telt el sok idő és a NASA- hoz került. Ami nem kis szó egy ilyen fiatal legény életében. Hát bizony , űrhajós lett. Mivel ,a jó isten felvitte a dolgát, üzent édesapjának ,hogy szeretettel várja őt és a testvéreit az USA -ba , hogy együtt élvezzék a kemény munka gyümölcsét amíg meg nem halnak.

 

          A szegény öreg vállalkozó rögtön össze is pakolt hívta fiait és elköltöztek a legkisebb fiúhoz.

Aki segített nekik munkát találni és tán azóta is boldogan élnek ha még meg nem haltak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Írta : Zvara Patrik

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.